De beste koffie op jouw kantoor

Kantoorkoffie staat niet bekend als lekkere koffie. Gelukkig is hier de laatste jaren een flinke verandering in gekomen. Werkgevers geven steeds vaker de voorkeur aan koffiemachines die gebruik maken van hoogwaardige koffiebonen.
Welke opties zijn er voor een lekkere kop koffie op kantoor?

Koffieautomaten vergeleken

Om het makkelijk en beheersbaar te maken kiezen veel bedrijven voor een koffieautomaat. Zodra je zin hebt in een kop koffie dan druk je op een knop en dan wordt jouw keuze vers bereid.

Er zijn diverse koffievariaties die er allemaal voor zorgen dat er uit een koffieautomaat een kopje koffie tevoorschijn komt. Welke opties zijn er voor koffie op het werk? Wij hebben ze op een rijtje gezet.

Bonenkoffie voor de liefhebbers

Een bonenmachine maalt de bonen en zet een vers kopje koffie voor de liefhebbers. Meestal gebeurt dit door gebruik te maken van een soort filter of zetgroep. Goede kwaliteit van smaak, minder geschikt voor het zetten van kannen koffie, maar het behoort wel tot de mogelijkheden.

Freshbrew koffie

Freshbrew is een gemalen koffievariant. Het proces lijkt het meeste op het zetten van een kan filterkoffie. Maar dan wordt het per kopje gezet.

Vriesdroogkoffie

Vriesdroogkoffie is in de basis al kant-en-klare koffie die door een vriesdroog proces houdbaar, makkelijk te verpakken en vers gehouden wordt (in een kristalachtige / poeder vorm). Deze koffiesoort kan snel grote hoeveelheden koffie zetten. Ideaal voor (sport)kantines of andere locaties waar in korte tijd veel koffie geschonken wordt.