Keukenstijlen

De perfecte uitstraling voor jouw keuken

Bij de aanschaf van je keuken is de functionaliteit erg belangrijk. Je wilt je niet elke dag ergeren aan een vaatwasser die niet werkt of een defecte magnetron. Maar ook de stijl van de keuken is erg belangrijk. Daar zijn een aantal redenen voor. Allereerst is de keuken misschien wel de belangrijkste plek in je huis. Je begint er de dag, alleen, met z’n tweeën of met het hele gezin. Er wordt gekookt, gegeten, gepraat, gelachen en gehuild. Omdat je zoveel tijd doorbrengt in de keuken is het wel zo fijn om je compleet op je gemak te voelen in die omgeving.

Ga op je gevoel af

Er zijn veel keukenstijlen waar je uit kan kiezen. Kijk daarom bij de aanschaf van een keuken eerst eens welke keukenstijl het best bij jouw (en het gezin) past. Houd er daarbij ook rekening mee dat het interieur van jouw keuken past bij het interieur van de rest van het huis. Het is niet makkelijk om de perfecte keuken te kiezen. Wat ook helpt, is om deskundig advies te vragen. Zelf heb ik bij een keukenzaak in Enschede informatie vergaard en dat hielp mij enorm. Maar eigenlijk is het motto altijd: blijf zo dichtmogelijk bij jezelf en ga op je gevoel af.

Soorten keukenstijlen

Bij een landelijke keuken ligt de focus vooral op een warme en gezellige uitstraling. In deze keuken komen de donkere kleuren als lichtbruin, grijs, zwart en rood terug. Vaak is in deze keuken ook hout verwerkt voor bijvoorbeeld de vloer. Een landelijke keuken is vaak te vinden op bijvoorbeeld een woonboerderij.

Moderne keukens zijn erg populaire. Dat komt, omdat de keukenstijl vooral gericht is op simpel en strak en dit gecombineerd met natuurtinten als hout en beige. Vaak is bestaat het interieur van de keuken (kasten en lades) uit de strakkere kleuren als zwart, wit en/of beige. Het keukenapparatuur is doorgaans grijs (metaal) van kleur. De vloeren en de keukenaccessoires zijn dan gericht op natuurtinten als hout. Dat zorgt ervoor dat je zowel een strakke als warme uitstraling in de keuken hebt.

Scandinavische keukens zijn goed intrek in ons land. Scandinavische keuken hebben meestal een kookeiland. Ook in Scandinavische keukens zijn de strakkere kleuren als zwart, wit en grijs terug te vinden, gecombineerd met hout. Scandinavische keukens staan bekend om de strakke uitstraling en de inrichting is praktisch.

Houd jij van een robuuste uitstraling van de keuken? Dan zou een industriële keuken een goede optie voor jouw kunnen zijn. In deze keuken zijn de wat groffere en krachtigere natuurlijke tinten verwerkt. Hier zie je vaak de grijze kleuren terugkomen, meestal gecombineerd met een witte muur en stenen vloer. Dit zorgt voor een stoere uitstraling.

Dan is er nog de klassieke keukenstijl. Als je van open en lichte kleuren houd dan past de klassieke keukenstijl bij jouw. Bij deze keukenstijl draait het om licht. In deze keuken komt dan ook wit heel erg terug. Vaak zie je een wit interieur (witte keukenkastjes en lades) gecombineerd met een lichte kleur muren. Vaak is de vloer dan grijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *