Visgerecht

Ben jij een groentje onder de vegetariërs? Geen zorgen, tips genoeg!

Vegetarisch eten werd nog niet zolang geleden gezien als saai en smakeloos. Terwijl de rest aan tafel een lekker stuk vlees eet, zit jij daar met je salade en je goed gedrag. Dat is inmiddels wel anders. Als je vegetarisch wil eten, maar geen idee hebt wat je wel of niet lekker vind, is het verstandig om te experimenteren. Ben je niet de meest avontuurlijke eter en kies jij altijd dezelfde maaltijd op het menu in een restaurant? Ook dan kun je lekker vegetarisch eten, het is dan verstandig om dicht bij jezelf te blijven. Probeer daarom eens een vleesvervanger. Maar houdt jij meer van licht voedsel? Dan kun je bijvoorbeeld een salade eten met stukjes quinoa erin proberen. Maaltijden met vis zijn ook aan te raden.

Vleesvervangers

Er zijn tegenwoordig goede vleesvervangers te vinden, zodat je niet meer per definitie met alleen maar groen op je bord hoeft te zitten als je er voor kiest om een dagje vegetarisch te eten. Zelfs de meest doorgewinterde slager is inmiddels overstag. Je  kunt dus bijna overal vegetarische producten kopen. Dat zorgt ervoor dat het maken van lekkere vegetarische recepten steeds makkelijker wordt. Bovendien is het een stuk goedkoper dan vroeger, omdat de vraag naar vegetarische producten flink is gegroeid.

Vis

Als gezegd is vis ook populaire onder de vegetariërs. Zelf heb ik het niet zo op vis, want het blijft een dier. Ik ben vegetariër geworden, omdat ik geen dieren wilde eten. Maar ik snap wel waarom mensen ervoor kiezen om vis te eten. Het is makkelijk te bereiden en vis is erg gezond. Het is één van de redenen waarom het in Zuid-Europa populaire is. Bovendien zijn er veel vissoorten die gegeten worden, dus opties genoeg. De meest gegeten vissoorten in Nederland zijn zalm, garnalen, forel, paling en makreel.

Salades

De échte vegetariër eet natuurlijk geregeld een kommetje met dat groene spul, waar de meeste mensen hun neus voor ophalen: een salade. Salades zijn lang niet zo verkeerd als men denkt. Je hebt tegenwoordig veel opties, dus een salade kan zeker wel lekker zijn. Een quinoa salade met stukjes avocado is ongelofelijk lekker, maar ook een salade van tofu is heerlijk. Het leuke aan een salade is dat je het zo gek niet kunt bedenken en het is lekker. Dus wees creatief, dan komt het altijd goed!   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *