Unieke fondue-ervaring in Aziatische stijl

Te weinig mensen kennen de term ‘hotpot’. Dit is een fondue in Aziatische stijl. Je gebruikt de bouillon die in een grote pan zit om je eten te garen. Dit is een erg unieke ervaring die je samen met vrienden of familie kunt op doen.

Hotpot

Hotpot is een kooktechniek waarbij groente, vlees en vis gegaard wordt in een grote pan met bouillon. Dit concept komt van oorsprong uit Azië. In Nederland wordt de hotpot steeds populairder. Er zijn zelfs al restaurants die hierop inspelen. Een mooi voorbeeld van zo’n bedrijf is Asian Taste. Dit is een Aziatisch restaurant in Enschede. Asian Taste heeft van hotpotten een geheel eigen concept gemaakt. Ze hebben zes huisgemaakte bouillons waar je je eten in kan garen. Deze bouillon zit in een grote pan, die in het midden van de tafel. Dit is een heel gezellige manier om samen te eten.

De geschiedenis van de hotpot

Als we gaan zoeken naar de oorsprong van de hotpot moeten we meer dan duizend jaar terug in de tijd. Men gebruikte kolen om metalen potten te verwarmen. Waar de oorsprong ligt is nog steeds tot heden onduidelijk. De één beweert dat het uit het koude gedeelte van China ontstaan is, terwijl de ander beweert dat de oorsprong in Mongolië ligt. Er is ook te weinig historische gegevens over hotpotten. Hierdoor kan dus niet met zekerheid gezegd worden waar de hotpot nou daadwerkelijk is ontstaan.

Hotpotten in huis

Word jij helemaal enthousiast van hotpotten? Dan kun je het ook een keer thuis proberen. Hiervoor kun je een hotpot pan aanschaffen, ook kun je het in een grote kookpan doen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je de pan goed warm kunt houden terwijl de pan op tafel staat. Dit betekent dat je een brander nodig hebt die je op tafel kan zetten. Verder heb je alleen nog maar de ingrediënten nodig voor leuke hotpot avond. Het belangrijkste is de bouillon en verder kun je denken aan vlees, vis, groente en tofu. Dit zijn de ingrediënten die je normaal bij een hotpot tegenkomt.