Keukenkastjes wrappen met folie

Onlangs hebben we een nieuwe woning gekocht. Uiteraard zijn we direct flink aan het klussen geslagen. Het schilderwerk, de muren en de vloeren zijn allemaal vervangen. Vervolgens is de badkamer opnieuw gedaan. De keuken stelde ons echter voor een enorm dilemma. Deze was 3 jaar geleden vervangen. Maar helaas absoluut niet in de stijl die wij mooi vinden. Gelukkig hebben we een oplossing gevonden.

Bakkers klaar? Wrappen maar!

Je kunt je keukenkastjes laten wrappen met interieurfolie. Mijn eerste gedachte (en die van vele anderen) was: “Maar wordt dat wel mooi dan?”. JA! Het is mooi geworden. De folie die vandaag de dag worden gebruikt door bedrijven die keukens wrappen zijn hoogwaardige folies. Met andere woorden ze zien er niet uit als een stuk plastic maar hebben de look van metaal, hout of leer.

Snel en schoon klaar

Ten opzichte van bijvoorbeeld de badkamer renovatie was de keuken een snelle en makkelijke klus. De keuken was binnen een dag volledig gewrapt. Daarna kwam met nog een paar uur terug om wat puntjes op de i te zetten. Daarnaast hadden we geen last van sloopwerkzaamheden en de bijbehorende stofwolken en lawaaioverlast.

Niet alleen maar keukenkastjes

Uiteraard bestaat je keuken uit meer dan alleen de keukenkastjes. Wij hadden het geluk dat er een mooi aanrechtblad in zat en dat de achterwand neutraal was. Maar deze folies schijnen zo sterk te zijn dat je ook de achterwand en zelfs het werkblad kunt laten wrappen in de uitstraling die je zelf wilt.